Δελτίο Τύπου για αποφάσεις Συμβουλίου Απριλίου 2011

Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν.Ροδόπης που πραγματοποιήθηκε τον μήνα Απρίλιο συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις:
1. Κίνηση εορταστικής περιόδου Πάσχα. Επισημάνθηκε από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου η πτωτική τάση που κατέγραψε η αγορά σε όλα τα επίπεδα της επιχειρηματικότητας. Όλα τα επαγγέλματα κατέγραψαν την οικονομική δυσπραγία και απομένει η λεπτομερής καταγραφή των επιμέρους κλαδικών θεμάτων για την ανασύνταξη δυνάμεων σε επίπεδο στοχοθέτησης και προοπτικής.
2. Παρουσιάστηκε με αναλυτικό τρόπο από τους συμβούλους πού έχουν αναλάβει τα προγράμματα διαρθρωτικής προσαρμογής του κλάδου εστίασης και οικοδομικών επαγγελμάτων στις νέες συνθήκες και ΛΑΕΚ 1-25 η πορεία των υπό υλοποίηση έργων.
3. Αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της Ομοσπονδίας σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των επαγγελματιών. Πιο συγκεκριμένα, εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος και όλοι οι σύμβουλοι πού έχουν αναλάβει συγκεκριμένη θέση στην Διοίκηση της Ομοσπονδίας να έρθουν σε επαφή με τους κοινωνικούς εταίρους, όπως με τις διοικήσεις των υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Ροδόπης για να καταθέσουν απόψεις και να αιτηθούν συγκεκριμένες δράσεις. Είναι ανάγκη να αναθεωρηθούν όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες, τα ωράρια των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τους επαγγελματίες. Η συνεργασία και οι εμπεριστατωμένες απόψεις της κοινότητας των επαγγελματιών προβάλλει αδιαμφισβήτητα ως οδηγός στην προσπάθεια όλων μας για ανάπτυξη.
4. Συζητήθηκε το θέμα των ενοικίων των καταστημάτων. Αποφασίστηκε όπως η Ομοσπονδία περάσει σε ένα δεύτερο επίπεδο ουσιαστικής βοήθειας προς τα μέλη - επαγγελματίες της. Μετά από την έκκληση στην οποία από το καλοκαίρι του 2010 είχε προβεί έρχεται τώρα να αναλάβει την πρωτοβουλία να ενσκήψει αποκλειστικά και μοναδικά στο θέμα του κάθε επαγγελματία. Όποιος επαγγελματίας χρειάζεται τη συνδρομή της Ομοσπονδίας θα μπορεί να προσέρχεται και να χαίρει της φροντίδας του Νομικού συμβούλου της Ομοσπονδίας, όσο και όποια άλλη βοήθεια είναι σε θέση να του παρέχει το συνδικαλιστικό όργανο.
Τέλος, να τονίσουμε την ανάγκη της Ομοσπονδίας να αφουγκραστεί τους συναδέλφους. Καλούμε όλους τους επαγγελματίες να προσέρχονται στα γραφεία της Ομοσπονδίας και να καταθέτουν τις θέσεις, τις απόψεις, τις απορίες και τις τυχόν παρατηρήσεις τους για να προχωρούμε όλοι μαζί ενωμένοι.



Αρχείο


Με Συναδερφικούς Χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
ΒΕΖΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γενικός Γραμματεύς
ΔΟΜΒΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: