10 Ερωτήσεις προς τους Υποψηφίους Δημάρχους Κομοτηνής

Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, παρέδωσε στα εκλογικά κέντρα των Υποψηφίων για το Δήμο της Κομοτηνής, 10 ερωτήματα που αφορούν τους επαγγελματίες της πόλης μας, σήμερα 25 Οκτωβρίου 2010.
Όλοι οι υποψήφιοι παρέλαβαν αυτοπροσώπως ή δια των αντιπροσώπων τους, τους φακέλους με τις ερωτήσεις.
Καθαρά διευκρινίζεται στο κείμενο που ακολουθεί και είναι αυτούσιο με αυτό που οι κύριοι και η κυρία υποψήφιοι παρέλαβαν, πως τους δίδεται χρόνος μέχρι και την Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2010 να απαντήσουν στους 2.500 και πλέον επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες της πόλης μας.
Σας ενημερώνουμε και τους ενημερώνουμε επίσης, πως αυτό το ιδιότυπο debate θα ανακοινωθεί και θα προβληθεί από την ιστοσελίδα αλλά και από εδώ (το blog) της Ομοσπονδίας. Θα δοθούν τέλος τα συμπεράσματα των απαντήσεων υπό μορφή σύγκρισης σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για να γνωρίζουν οι συνάδελφοι επαγγελματίες πως και ποιους θα πρέπει να ψηφίσουν στις 07 του Νοέμβρη.
Ακολουθεί η επιστολή :
_____________________________________________________________


Κομοτηνή 25 Οκτωβρίου 2010




Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κομοτηναίων,
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Ροδόπης, ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο με 24 κλαδικά σωματεία και άνω των 2.500 μελών, έχει ως σκοπό την προάσπιση και προαγωγή των συμφερόντων των μελών της.
Ως εκ τούτου και με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές, παρακάτω σας γνωρίζουμε έμμεσα μέσω των ερωτήσεων μας μερικά από τα προβλήματα που μας ταλανίζουν τόσο σήμερα εν καιρώ κρίσης όσο και κάποια από αυτά διαχρονικά. Σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως τις απόψεις και τις θέσεις σας όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων μας.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι όλες οι απαντήσεις που θα λάβουμε (ή δεν θα λάβουμε) θα τις δημοσιοποιήσουμε στην ιστοσελίδα μας και σε όλα τα ΜΜΕ την Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2010.
1. Ποιες θα είναι οι δράσεις σας σχετικά με την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου.
2. Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα δημοτικά τέλη ( Η Ομοσπονδία προτείνει, καμία αύξηση)
3. Τι σκοπεύετε να κάνετε με τα καταστήματα που ενοικιάζει ο Δήμος. Δημοτική αγορά, ανακαίνιση, φύλαξη, τήρηση ωραρίου.
4. Ποιες θα είναι οι δράσεις σας για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Καθαριότητα πόλης, Θέσεις Παρκινγκ λεωφορείων, καταστήματα πλατείας, τουριστικό περίπτερο, αξιοποίηση παραλιών κ.ά.
5. Τι προτίθεστε να κάνετε για τις νέες επιχειρήσεις που εγκαθίστανται στην πόλη μας. ( Η Ομοσπονδία προτείνει μείωση κατά 50 % των δημοτικών τελών)
6. Με ποιον τρόπο θα αντιμετωπίσετε τη γραφειοκρατία που δυσκολεύει τους επιχειρηματίες όσον αφορά την έκδοση αδειών, τη θεώρηση βιβλίων κ.ά., καθώς επίσης το πρόβλημα των μη συνετών υπαλλήλων.
7. Τι σκοπεύετε να κάνετε με τους νόμιμους χώρους διαφημιστικών πλαισίων του Δήμου. ( Η Ομοσπονδία προτείνει 50% έκπτωση στο τιμολόγιων των τοπικών επιχειρήσεων )
8. Πως προτίθεστε να προστατέψετε τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους της πόλης μας, σε δημοπρασίες και διαγωνισμούς του Δήμου. ( Η Ομοσπονδία προτείνει την αναγκαιότητα της εντοπιότητας στις αναγκαίες συνθήκες)
9. Ποιες θα είναι οι δράσεις σας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Τρόπος πληρωμής επαγγελματιών. Δωρεάν προβολή στην ιστοσελίδα του Δήμου επιχειρήσεων σίτισης, καφέ, ζαχαροπλαστείων, ενίσχυση Σωματείων για διοργάνωση πανελλήνιων κλαδικών Συνεδρίων κ.ά.
10. Πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τους επαγγελματίες του Δήμου Κομοτηνής, στην προσπάθειά τους να συνδράμουν στην ανάπτυξη του τόπου.
Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,
Οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν καθημερινά όλο και πιο έντονα την οικονομική κρίση. Ο ένας κινδυνεύει να κλείσει (ή κλείνει) μετά τον άλλον με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του, όσο και για τους υπαλλήλους του.
Μπροστά σε αυτά τα πολύ αρνητικά δεδομένα, η μοναδική σανίδα σωτηρίας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών είναι η τοπική υποστήριξη και από πλευράς κατανάλωσης αλλά και από πλευράς δημοτικής αντιμετώπισης.
Ως εκ τούτου σας καλούμε από όποια θέση και αν βρεθείτε μετά τις εκλογές, να στηρίξετε έμπρακτα και έντονα την προσπάθεια επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Αναμένοντας για τις απαντήσεις σας,

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΕΖΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΟΜΒΡΙΔΗΣ

1 σχόλιο:

GregoryGR είπε...

Γεια σου Μιχάλη,

Ήταν πολύ ωραία η κίνησή σου με τις ερωτήσεις προς υποψηφίους! Μόλις το είδα χάρηκα αυθόρμητα με την κίνηση. Τι πιο απλό και πιο αυτονόητο από το να θέτεις καίριες ερωτήσεις σε αυτούς που ζητάνε την ψήφο τον συμπολιτών τους. Ανοιχτά, άμεσα και σε θέματα που ενδιαφέρουν.

Μόλις το είδα στο blog σου, αμέσως μεταβίβασα τις ερωτήσεις στον Υποψήφιο Δήμαρχό του συνδυασμού μας (Σπάρτακος) Νεκτάριο Δαπέργολα, για να τις απαντήσει.

Μάλιστα αμέσως απάντησα και εγώ προσωπικά στο σκέλος που με αφοράει και έχω γνώσεις – τον Τουρισμό και την τουριστική ανάπτυξη της Κομοτηνής. Ελπίζω να μου δοθεί κάποια στιγμή χρόνος και χώρος κάπου να τις παραθέσω. Γιατί σήμερα όλοι στην Κομοτηνή μιλάνε για Τουρισμό (είναι της μόδας φαίνεται), χωρίς όμως να έχουν την παραμικρή ιδέα για τις τουριστικές πολιτικές.

Και στο προηγούμενο debate των υποψήφιων Δημάρχων Κομοτηνής (http://www.youtube.com/view_play_list?p=D4CF763E1E4F96A5), όπου υπήρχε μια ερώτηση για τον Τουρισμό, τι δεν ακούσαμε! Και είναι αναμενόμενο από τη στιγμή που σε όλες τις σχετικές τοπικές υπηρεσίες μέχρι στιγμής δεν υπήρχε ούτε ένας άνθρωπος με τουριστική εκπαίδευση, γνώσεις και εμπειρίες. Και δεν τους ψάξανε και ποτέ.

Επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν οι «πολιτικοί» ότι δεν είναι λογικό να έχουν οι ίδιοι γνώμη για όλα. Πρέπει να συμβουλεύονται και να συνεργάζονται με τεχνοκράτες για κάθε ζήτημα, για επίτευξη ενός στόχου, πραγματικού και αποτελεσματικού. Όπως γίνεται σε κάθε σύγχρονη κοινωνία.

Και για μένα προσωπικά, ένας από τους βασικούς λόγους που ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου, είναι για να προσφέρω στην τουριστική προώθηση και ανάπτυξη της περιοχής. Η Κομοτηνή (και η Θράκη γενικότερα) θα μπορούσε να πλουτήσει από τον Τουρισμό και μόνο. Υπάρχουν αρκετά τέτοια παραδείγματα σε άλλες υπανάπτυκτες περιοχές, και υπάρχουν δοκιμασμένες στρατηγικές και πολλές νέες ιδέες. Καιρός να τα βάλουμε κάτω και όλοι μαζί να συνεργαστούμε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Μπορώ να τα καταφέρω, το έχω κάνει και στο παρελθόν και είμαι γεμάτος δύναμη και διάθεση να δουλέψω σκληρά γι’ αυτό. Δεν θα σας απογοητεύσω, αυτό είναι σίγουρο.

Γρηγόρης Σεμπελίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής με τον Συνδιασμό «Σπάρτακος»